Pamokos apie sveiką mitybą

  • Paskelbė : Lina Kazakaitienė
  • Paskelbta: 2021-02-25
  • Kategorija: Renginiai

Integruotos pamokos apie sveiką mitybą

Vaikų mityba – sveikatos pagrindas. Ji turi įtakos fizinei ir protinei vaikų raidai, imunitetui, darbingumui bei gyvenimo trukmei.  Tvirti sveikos mitybos įpročiai, įgyti, suformuoti vaikystėje ir paauglystėje, išlieka ir turi teigiamą įtaką sveikatai.

Maistas turi būti ne tik įvairus, bet ir šviežias, ekologiškas. Labai svarbu valgyti kasdien tuo pačiu metu. Valgant nereguliariai, neturint sveikos mitybos įpročių, kyla pavojus susirgti lėtinėmis ligomis: diabetu, nutukimu, valgymo sutrikimais (anoreksija, bulimija), virškinimo sutrikimais. Kai žmogus laikosi sveikos mitybos principų ir pagrindinių taisyklių, kai tenkinami fiziologiniai poreikiai, mityba yra ne tik sveika, bet sveikatinanti – padedanti išsaugoti ir stiprinti sveikatą.

Sausio 26 dieną 6-7 klasių mokiniai nuotoliniu būdu dalyvavo integruotoje dailės pamokoje. Jos tema – „Subalansuota paauglių mityba“. Susipažinę su pateikta medžiaga, mokiniai turėjo nupiešti katiną, kurio mityba nesubalansuota ir įvertinti jo savijautą.

Vasario 3 dieną 7-8 klasių mokiniai dalyvavo matematikos integruotoje pamokoje. Jos tema „Visa tiesa apie cukrų֧“. Pateiktoje medžiagoje mokiniai sužinojo cukraus rūšis, kiek jo galima vartoti, kokiuose maisto produktuose randama daugiausia, o kur mažiausia. Bandė išsiaiškinti ir paskaičiuoti, kiek suvartoja cukraus per dieną.

Vasario 9 d. 5-6 klasių mokiniai nuotoliniu būdu, žaidė žaidimą „10 patarimų, kaip sveikai maitintis“.

Vasario 11 d. 9-10 klasių mokiniai žiūrėjo filmukus apie genetiškai modifikuotas organizmus ir maisto produktus.

Tikimės, kad pasitelkę įvairias praktines veiklas, mokiniai formuos teisingą požiūrį ir žengs palengva, žingsnelį po žingsnelio, į sveiką mitybą.

 

VSPS A.Džiugelytė

 

         

Nuotraukos:
Aušra Džiugelytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas