Svajonių namo statybos

  • Paskelbė : Lina Kazakaitienė
  • Paskelbta: 2022-11-19
  • Kategorija: Renginiai

Visą savaitę mokykloje vyko namo statybos. Taip taip...jūs gerai supratote NAMO ir ne bet kokio... „SVAJONIŲ NAMO“.

Įsijungdami į respublikinę akciją „Svajonių namas“, skirtą tolerancijos dienai paminėti, vykdėme projektą „Svajonių architektai“. Pamokų, klasių valandėlių metu, mokiniai diskutavo apie toleranciją. Dorinio ugdymo pamokose, skautų stovykloje aiškinosi žodžio tolerancija reikšmę, kilmę ir prasmę. Ieškojo žodžių, atspindinčių tolerantišką elgesį. Svarstė koks elgesys su mus supančiais žmonėmis yra tinkamas ir koks ne, ką galima toleruoti ir ko negalima.  7 klasės mokiniai su mokytoja Laura vertė žodžius į užsienio kalbas, (pasirodo turime besidominčių net ir Japonų kalba). Dailės pamokų metu, padedant mokytojai Daivai, gamino korteles su toleranciją atspindinčiais žodžiais įvairiomis kalbomis. Jos papuošė „Svajonių namo“ sienas. Taip pat kūrė logotipus Tolerancijos dienai, naudojant Canva programą. Pasaulis mūsų svajonėms ir idėjoms toks platus ir toks pasiekiamas pasitelkiant technologijas ir mokėjimą jomis naudotis.

III gimnazijos klasės mokiniai ėmėsi namo projektavimo ir statybų. Projektą parengė ir nubraižė Aida. Ir čia prasidėjo „linksmybės“, kaip tikrose statybose: medžiagų stygius, vėluojantis jų pristatymas („plytos“ keliavo net iš Latvijos) ir t.t...projektą teko sumažinti. Tačiau didžiulės Tito, Armino, Aidos, Akvilės, Egidijos, Eglės, Gabijos, Austėjos, Jurgitos, Saulitos, Godos kantrybės ir užsispyrimo dėka „Svajonių namas“ pastatytas.

6 kl. mokiniai su matematikos mokytoja Daina atliko statybų patikros darbus: matavo, skaičiavo tikrino. Šaunu! Nusižengimų nerado. Leidimas atidarymui gautas.

Penktadienį visi susirinkome į „Svajonių namo“ atidarymą“. III kl. mokinys Dominykas puikiai pristatė visas vykusias veiklas, pakvietė mokyklos Direktorių perkirpti juostelę, kaip dera naujo namo atidaryme. Ir patys mažiausi 1 klasės mokiniai deklamavo eilėraštį apie draugystę. 9 kl. mokinė Urtė pasidalino savo mintimis apie toleranciją.

1-5 kl. diskusijoms talkino socialinė pedagogė Justina ir klasių mokytojos bei auklėtojos. Pradinukai su savo mokytojomis Vida, Rasuole, Kristina L. Skirma, Žydre ir prailgintos grupės mokytoja Dainora kūrė Svajonių namelius, kurie puikiai papuošė likusią erdvę.

Netobulas, gal kiek kreivokas, bet labai traukiantis ir stebuklingai keliantis norą jame apsigyventi. Kyla dažnai etikos pamokose keliamas klausimas kodėl? Kodėl tokia trauka? Atsakau: todėl, kad įdėjome daug savo širdies, nuoširdaus bendravimo, gražiai ir taikiai sprendžiamų ginčų. Todėl, kad dirbome lyg ir atskirai, bet visi vienam tikslui.

Tikiu, kad užvestas gerumo ir tolerancijos varikliukas ir toliau generuos puikias idėjas ir mes jų nepritrūksime Adventiniame ir visame Kalėdiniame laikotarpyje.

Tai kas apsigyvens mūsų „Svajonių name“ prieš Kalėdas?

Etikos mokytoja Kristina

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos