Patyčių prevencija gimnazijoje

  • Paskelbė : Lina Kazakaitienė
  • Paskelbta: 2022-04-24
  • Kategorija: Sveika mokykla

Vaikų ir paauglių patyčios yra opi problema šiuolaikinėje visuomenėje. Vaikas turėdamas mažą savivertę dažnai būna piktas, suirzęs ar įsitempęs, reiškia nepasitenkinimą.

Vaikams atsiranda problemų bendraujant su mokytojais, bendraamžiais ir tėvais. Todėl svarbu bendra atmosfera, kuri yra formuojama šeimoje ir mokykloje. Ar skatinamas savo pranašumo demonstravimas, konkurencija, ar bendrystės jausmas?

Atkreipdami dėmesį  į problemos aktualumą, kiekvienais metais mokiniams organizuojame įvairių patyčių prevencijos renginių.

Penktos klasės mokiniai dalyvavo diskusijoje „Kurią pusę pasirinksi tu?“. Jie nagrinėjo įvairias situacijas, ieškojo sprendimo būdų, kaip išvengti patyčių.

7b klasės mokiniai vyko į Kauno kino teatrą. Panevėžio rajono visuomenės sveikatos biuro iniciatyva, mokiniai turėjo galimybę pažiūrėti filmą „Drugelio širdis“.

Klasės valandėlės metu buvo aptartas filmas, diskutuota, kokią įtaką patyčioms turi aplinka ir šalia esantys žmonės. Mokiniams filmas patiko. Jie rekomenduotų pažiūrėti savo bendraamžiams.

Nebūkime abejingi, kiekvienas iš mūsų galime sustabdyti patyčias!

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Aušra Džiugelytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos