Judėjimas sveikatos labui

  • Paskelbė : Lina Kazakaitienė
  • Paskelbta: 2022-05-14
  • Kategorija: Sveika mokykla

Judėjimas yra neatsiejama sveikatos ir geros savijautos dalis. Fizinis aktyvumas ne tik padeda kontroliuoti svorį, bet ir gerina emocinę būklę, miegą, stiprina imuninę sistemą, mažina riziką susirgti. Kambarinis ir patogus gyvenimas prie kompiuterio daugeliui vaikų tapo kasdienybe.

Kasdieninė fizinė veikla turi didelę reikšmę sveikatai. Vaikui kasdien reikia 2-3 valandų aktyvaus judėjimo tam, kad būtų užtikrintas viso kūno ir funkcijų vystymasis

Kiekvienais metais gegužės 10-tą dieną pasaulyje minima Judėjimo sveikatos labui diena. Tai tarptautinė diena, kurią inicijavo Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) 2000 metais, skirta visuotiniam fizinio aktyvumo skatinimui.

 Šią dieną,  Panevėžio rajono sveikatos biuro specialistė į Krekenavos Mykolo Antanaičio gimnaziją pakvietė POUND PRO ir ZUMBA instruktorę Audrą Petronaitytę. Skambant energingai muzikai, 1-4 klasių mokiniai dalyvavo aktyvioje veikloje „Pajudėk - nestovėk!“. Mokiniai atliko įvairius mankštos pratimus, mokėsi Zumbos šokių elementų.

Įvairių fizinio aktyvumo  rūšių panaudojimas gyvenime būtinas gerai savijautai palaikyti. Judant sumažėja psichinis nuovargis, pagerėja darbingumas bei mokymasis, gerėja fizinė būklė.

 Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Aušra Džiugelytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos