Tvaresnė ir sveikesnė mityba - puikus pasirinkimas

  • Paskelbė : Lina Kazakaitienė
  • Paskelbta: 2022-10-11
  • Kategorija: Sveika mokykla

Bet kokio amžiaus žmogaus gyvenime maistas užima labai svarbią dalį. Valgio ir gėrimo pasirinkimas lemia žmogaus emocinę būklę, sveikatą, net ir visos planetos gerbūvį. Dažniausiai vaikai valgo tokį maistą, kokį paruošia ar parenka tėvai, todėl ateityje  jiems  sunku apsispręsti, kokius maisto produktus pasirinkti. Todėl tikslinga mokiniams dalyvauti įvairiose  veiklose, kurių metu jie sužino apie sveikos ir tvarios mitybos naudą.

Rugsėjo mėnesį  Krekenavos Mykolo Antanaičio gimnazijos mokiniai dalyvavo piešinių konkurse „Pasaulis, kuriame maisto užtenka visiems“, kurį inicijavo VŠĮ „Tikra mityba“. Konkurso tikslas – skatinti vaikus domėtis ekologijos, tvarumo, sveikos ir kokybiškos mitybos tema. Mokiniai kūrybos darbuose atskleidė, kaip įsivaizduoja pasaulį, kuriame visi žmonės turi galimybę gauti sveiko ir kokybiško maisto, nėra bado, maisto švaistymo problemos.

Rugsėjo 21 dieną 4 klasės mokiniai dalyvavo integruotoje sveikatingumo, lietuvių kalbos ir technologijų praktinėje pamokoje. Lietuvių kalbos pamokoje kūrė ir pristatė sveikatai palankius receptus. Balsavimo metu išrinkta „Sveikuoliška obuolių košė“, kuri pelnė daugiausia taškų. Technologijų pamokoje ši košė buvo gaminama ir degustuojama su pienu ir skrebučiais. Košė išėjo tikrai gardi, nes vieno puodo neužteko, tad buvo verdamas antras. Taigi siūlome jums paragauti ketvirtokų sveikuoliškos košės. Reikia: obuolių, truputį vandens, cinamono (pagal skonį), citrinos žievelės (pagal skonį).

Tikimės, kad įvairios mokomosios veiklos padės skatinti mokinius  domėtis ekologijos, tvarumo, sveika ir kokybiška mitybą ir ją taikyti kasdieniniame gyvenime.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė A.Džiugelytė

     

 
Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos