Olimpinis mėnuo 2022 gimnazijoje

  • Paskelbė : Lina Kazakaitienė
  • Paskelbta: 2022-11-01
  • Kategorija: Sveika mokykla

 Vaikai – labiausiai pažeidžiama visuomenės dalis. Požiūris į sveikatą formuojasi vaikystėje. Todėl svarbu, kad vaikai kuo daugiau sužinotų, suprastų apie sveikatos svarbą, išmoktų ją saugoti bei stiprinti. Sveikatos specialistai, mokytojai  ir įvairių organizacijų darbuotojai prisideda prie sveikatos įgūdžių ugdymo.

Jau ketvirtus metus iš eilės, spalio mėnesį, Krekenavos Mykolo Antanaičio gimnazijos pradinių klasių mokiniai dalyvauja projekte „Olimpinis mėnuo“, kurį inicijuoja Lietuvos tautinis olimpinis komitetas.

Šio projekto tikslas – skatinti fizinį aktyvumą pradinukų tarpe, ugdyti sveikos gyvensenos įpročius, gilinantis į kiekvienai asmenybei aktualias temas.   

Šiais metais dalyvavo ketvirtos klasės mokiniai.

Užduotys ir veiklos, kuriuose dalyvavo mokiniai buvo įtraukios. Vaikai gavo naujų žinių, įgūdžių, ugdė bendrystę ir puoselėjo olimpines vertybes – pagarbą, draugystę, tobulėjimą.

Projekto pabaigoje mokiniams buvo įteikti Švietimo, mokslo, sporto ministerijos ir  Lietuvos tautinio  olimpinio komiteto diplomai. Projektą globoja pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Aušra Džiugelytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos