Panevėžio rajono meras pažadą tęsėjo

  • Paskelbė : Lina Kazakaitienė
  • Paskelbta: 2023-01-23
  • Kategorija: Aktualijos

Panevėžio rajono savivaldybės meras Povilas Žagunis, prieš Kalėdas aplankęs Linkaučiuose, karo pabėgėliams įrengtose buvusių vaikų globos namų patalpose apgyvendintus ukrainiečius, jų vaikučiams atvežė ne tik saldžias dovanas, bet ir pažadėjo pakviesti į spektaklį. Rajono vadovas pažadą ištesėjo – šiandien į Panevėžio lėlių vežimo teatrą sugužėjo pilna salė žiūrovų. Jiems padovanotas J. Gruševskio pjesės motyvais pastatytas spektaklis „Linksma liūdna pasaka“.

Į spektaklį kviesti visi Panevėžio rajone gyvenantys ukrainiečiai: mokinukai, jų šeimų nariai. Salėje yra  86 sėdimos vietos, tad vaikučiai galėjo pasikviesti draugų. Svečiai iš Linkaučių kaimo į Panevėžį atvežti savivaldybės parūpintu transportu.

Iniciatyvos tikslas – bent kiek praskaidrinti gimtinę priverstų palikti karo pabėgėlių kasdienybę. Savivaldybė deda dideles pastangas, kad jiems būtų suteiktos kuo geresnės mokslo, ugdymo, socialinės ir ekonominės integracijos sąlygos, šilti ir patogūs laikini namai Panevėžio rajone.

Sveikindamas susirinkusius žiūrovus meras P. Žagunis išreiškė viltį, kad jie atrado saugų prieglobstį ir palinkėjo gerai praleisti laiką draugiškoje, geranoriškoje aplinkoje.

Spektaklio veiksmas vyko ukrainiečių ir lietuvių kalbomis. Nuotaikingos muzikos, šviesos efektų, šmaikščių dialogų ir kurioziškų situacijų kupina istorija iškart įtraukė žiūrovus, salėje nuo pat pirmųjų scenų aidėjo nuoširdus mažųjų juokas, patarimai spektaklio herojams, kaip nugalėti blogio jėgas.

Antano Markuckio vadovaujamas Lėlių vežimo teatras iniciatyvos įgyvendinimui pasirinktas neatsitiktinai. Tarp 26-ių šios kultūros įstaigos darbuotojų yra net 10 ukrainiečių – 7 aktoriai ir 3 kiti darbuotojai. Vaikučiams parodytą spektaklį režisavo taip pat ukrainietė – Kijevo nacionalinio teatro, kino ir televizijos universiteto režisūros specialybės absolventė Alisa Gladkova, jame vaidina ukrainiečiai aktoriai.

Spektaklis baigėsi jaudinančia scena, kai nusilenkti išėję aktoriai, rankose laikydami Ukrainos vėliavą, sušuko „Slava Ukraini!“. Šūkį entuziastingai ėmė skanduoti visa salė.

Karo baisumų paliesti tautiečiai turėjo galimybę maloniai pabendrauti po spektaklio teatro fojė surengtose vaišėse.

Renginys finansuotas mero fondo lėšomis.

Savivaldybės informacija

https://www.panrs.lt/mazieji-karo-pabegeliai-pradziuginti-spektakliu/

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos