Augu kartu su eilėraščiu

  • Paskelbė : Lina Kazakaitienė
  • Paskelbta: 2023-05-26
  • Kategorija: Didžiuojamės

Prašuoliavo savaitė, kiek atslūgo didžiai jaudinantys įspūdžiai ir menkutėlis, bet vis tik... kelionės ir didelės patirties nuovargis Bet pagaliau susirikiavo mintys ir su solidžiu pasididžiavimu norisi garsiai dalintis žinia: gimnazijoje džiaugiamės, didžiuojamės, skatiname ir auginame jaunąją poetę, devintokę Urtę Daugelaitę, kurios nors ir dar visai trumpas, bet nepaprastai sėkmingas ir perspektyviai šviesus poetės kelias bei gautas asmeninis Lietuvos rašytojų sąjungos ir „Rašytojų klubo“ kvietimas, atvedė į 59-ojo tarptautinio poezijos festivalio „Poezijos pavasaris" vieną nuotaikingiausių ir gražiausių renginių - moksleivių poezijos skaitymus „Augame kartu su eilėraščiu". Štai ši ypatinga patirtis pačios Urtės žodžiais ir drauge pagautos nuostabios dienos akimirkos:

„Jog mane pakvies į festivalį POEZIJOS PAVASARIS 2023, net sapne nesapnavau...

Ir štai aš Vilniuje Rašytojų klube. Pirmas įspūdis - laiptai. Tokie prabangūs! Lipant jais tikrai pasijutau princese. Rašytojų klubo salės lubos irgi privertė aiktelėti. Įspūdingas reginys!

Moksleivių poezijos skaitymai AUGAME KARTU SU EILĖRAŠČIU renginyje dalyvavo penkiolika moksleivių - gimnazistų iš Lietuvos. Visi skaitėme savo eiles, komisija mus vertino ir apdovanojo knygomis. Parsivežiau net septynias knygas!

Už pasiruošimą festivaliui POEZIJOS PAVASARIS 2023 didelį AČIŪ tariu lietuvių kalbos ir literatūros mokytojai Rimai Balčiuvienei ir mane į renginį lydėjusiai gimnazijos bibliotekininkei Monikai."

Monika Knizikevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos