Išmokęs plaukti jaučiuosi saugesnis

Plaukimas vienas iš aktyvių judėjimo būdų, kuris padeda stiprinti stuburo raumenis, stiprinti ne vien fizinę bet ir psichinę sveikatą. Be to, vaikai neretai elgiasi nerūpestingai, nežino, kokių taisyklių prie vandens ir vandenyje reikia laikytis, nesugeba įvertinti pavojaus, nemoka plaukti. Jau ankstyvoje vaikystėje mokant atsargaus ir atsakingo elgesio vandenyje ir gebėjimo plaukti, ateityje galima išvengti daugybės skaudžių netekčių. Taip pat šis  fizinio aktyvumo būdas, padeda išlaikyti gerą ir sveiką  mokinių laikyseną.

Būtent dėl minėtų priežasčių jau šeštus metus  Krekenavos Mykolo Antanaičio gimnazijos  mokiniai dalyvauja projekte „Mokausi plaukti“. Šio projekto tikslas padėti vaikams lavinti ir formuoti laikyseną, suteikti galimybę išmokti plaukti ir saugiai  elgtis vandenyje ir prie atvirų vandens telkinių. Šiemet gegužės˗spalio mėnesiais plaukti mokėsi trečios klasės mokiniai.

Sporto klubo „Sveikas vanduo“ instruktorė Jūratė, vaikus mokė  taisyklingo kvėpavimo, išsilaikyti vandens paviršiuje, plaukti įvairiais būdais, saugaus elgesio taisyklių vandenyje. Prieš vasaros atostogas su sveikatos specialiste aptarė pagrindines saugos taisykles prie atvirų vandens telkinių, sužinojo, kokią pagalbą galima suteikti  skęstančiajam. Pasak mokinių, tai pačios smagiausios ir kitokios kūno kultūros pamokos. Išmokę plaukimo pradmenų, mokiniai dalyvavo mini varžybose, jiems įteiktos atminimo dovanėlės ir padėkos.

Sveikatos stiprinimo projektas „Mokausi plaukti“ pagal galimybes planuojamas tęsti ir kitais metais, nes kuo daugiau vaikų mokės plaukti, tuo mažiau bus skaudžių netekčių.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Aušra Džiugelytė

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos