Pirmoji projekto „Būk sveikas ne tik kūnu, bet ir siela“ veikla

Gegužės 28 d. gimnazijos mokiniai su pagalbos mokiniui specialistėmis Egle ir Kristina vyko į tradicinę mokslo metų užbaigimo išvyką, kurią dovanojo projektas ,,Būk sveikas ne tik kūnu, bet ir siela“.

Šį kartą visi apsilankė Lietuvos zoologijos sode

Čia mokinius pasitiko zoologijos sodo darbuotoja ir pakvietė į edukaciją ,,Paukštis ar ne paukštis?“, kurios metu vaikai sužinojo, kas būtent padeda paukščiams skraidyti, susipažino su plunksnų įvairove, žaidė žaidimus, atsakinėjo į klausimus, o egzotariume ieškojo užduočių lape pažymėtų paukščių.

Egzotariumo dykumų erdvėje vaikus nustebino bei daug emocijų sukėlė ne tik laisvai skraidantys paukščiai, bet ir šalia kojų lakstanti barzdotoji agama, trijuostis šarvuotis, žingsniuojantis šešiasdešimt keturis kilogramus sveriantis vėžlys.

Tropikų erdvėje pasitiko spalvingi ir įspūdingi egzotiniai paukščiai. Praėjus šikšnosparnių tunelį, laukė pažintis su protingomis perukininėmis tamarinomis taip pat įvairiais varliagyviais, žuvimis. Lauko erdvėje saulėje šildėsi ir norintiems nusifotografuoti pozavo ne tik Lietuvoje, bet ir kituose kraštuose gyvenantys gyvūnai.

Laikas, praleistas Lietuvos zoologijos sode ir tokia artima pažintis su gyvūnais, vaikams suteikė ne tik žinių, bet ir daug gerų emocijų.

Pagalbos mokiniui specialistės Eglė ir Kristina

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas