Iš debesų ant žemės

  • Paskelbta: 2020-09-29
  • Kategorija: Renginiai

Dar praeitais mokslo metais, mūsų gimnazijos mokinių parlamentas nusprendė, kad labai aktuali tema jaunimui yra karjeros planavimas. Todėl buvo priimtas sprendimas – pasikviesti Lietuvos karjeros specialistų asociaciją (LKSA), kuri siūlo įvairių formų veiklas. Pasirinkome karjeros dieną „Iš debesų ant žemės“. Jos tikslas – įdomiau, efektyviau, per komandinius žaidimus, pokalbius geriau pažinti save ir savo karjeros galimybes, nugalėti viešojo kalbėjimo baimę, mokytis dirbti komandoje, išmokti išsikelti tikslus.

Juk kuo toliau nuo įprastos veiklos, kuo daugiau neformalios aplinkos, tuo lengviau, paprasčiau, aiškiau.

Šį sumanymą padėjo įgyvendinti Panevėžio rajono jaunimo reikalų taryba, kuri skyrė lėšų mūsų parašytam projektui.

Rugsėjo pabaigoje sulaukėme šešių žmonių komandos. Į gimnaziją atvyko Daiva Šilienė – karjeros konsultantė, lektorė, Lietuvos karjeros specialistų asociacijos steigėja ir vadovė, FB iniciatyvos „Karjeras karjerai“ įkūrėja, edukologė, karjeros valdymo magistrė, krimtusi teisės, sociologijos ir pedagogikos mokslus.

Dalia Gaidamavičiūtė – karjeros konsultantė, lektorė, darbuotojų ugdymo ir talentų valdymo specialistė, Geštalto terapeutė, patirtinių komandinių mokymų vadovė, Lietuvos karjeros specialistų asociacijos steigėja, FB iniciatyvos „Karjeras karjerai“ įkūrėja.

Lina Stubrienė - karjeros konsultantė ir lektorė, karjeros valdymo magistrė, dėstytoja. Lina – gyvas pavyzdys, kad profesijos pasirinkimas nebūtinai yra vienas ir vienintelis visam gyvenimui atliktas veiksmas, niekada nėra vėlu ieškoti veiklos, kurioje galėtum geriausiai save realizuoti. Po 20 metų nuosavame versle vėl išbandė universiteto suolą, todėl drąsiai teigia, kad visa tai apie ką kalba yra išbandžiusi praktiškai.

Alma Šikšnelytė - karjeros konsultantė, lektorė, dėstytoja, informacinių technologijų dėstytoja ir mokytoja, turinti daugiau nei 10 metų sėkmingą patirtį projektinėse veiklose ir mokymuose.

Aivaras Pranarauskas – yra baigęs filosofijos studijas, šiuo metu asociacijos „Intelektinio Kapitalo Ugdymas" mokymų vadovas, lektorius, karjeros konsultantas, rašytojas. Daugiau nei 10 metų domisi asmeninio efektyvumo temomis, studijuoja psichologiją. Pasižymi gebėjimu teorines žinias derinti su praktika bei šiandienos aktualijomis. Daug metų dirba švietimo srityje. Dirba su idėjomis. Yra pravedęs šimtus mokymų, susipažinęs su tūkstančiais žmonių.

Marijanas Višnevskis – yra mylintis tėtis, senelis, verslininkas, UAB „Eslauda“ bendrasavininkas. Yra įkūręs tiesioginių pardavimų įmonių tinklą Baltijos šalyse, o šiuo metu visą dėmesį skiria savanorystei, koučingui ir karjeros konsultavimui.

Šie žmonės, turintys didžiulę patirtį, neprimetė savo nuomonės, o diskusijose padėjo mokiniams pamatyti savo stipriąsias puses. Padrąsino, padėjo jiems karjeros pasirinkimo klausimuose.

Tą dieną mūsų mokyklos I–IV gimnazinių klasių mokiniai karjeros pasirinkimo kelyje padarė po žingsnį į priekį.

Neformaliojo švietimo organizatorė Lina Kazakaitienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos