Krekenavos M. Antanaičio gimnazijos mokiniai stiprino fizinę ir psichinę sveikatą

  • Paskelbta: 2020-09-15
  • Kategorija: Renginiai

Rugsėjo 10 dieną Panevėžio rajono visuomenės sveikatos biuras suteikė galimybę vaikams išvykti į sveikatą stiprinančias edukacijas. 3-4 klasių mokiniai išvyko Į Šiaulių jaunųjų gamtininkų stotį aktyviai pajudėti ir pasikrauti gerų emocijų.

Aerobikos treniruotė labai dinamiška, smagi ir žaisminga. Ji padeda ugdyti jėgą, ištvermę, koordinaciją, taip pat padeda išlaikyti taisyklingą laikyseną. Skambant nuostabiai muzikai, naudojant laiptelius su efektingais perėjimais, minimalia dinamika, ugdytiniai stiprino širdies veiklą ir  apatinę kūno dalį, sėdmenis. Čia mokiniams teko aktyviai paplūšėti.

Kaniterapijos užsiėmimas „Pajusk emocijas su gyvūnu. Šuo“, buvo skirtas atsipalaidavimui, ugdyti emocinį jutiminį bendravimą su šuniu, gerinti  psichinę  sveikatą ir  kognityvinius gebėjimus. Šuo tarsi visraktis, kuris padeda vaikui atsiverti, formuoti atsakomybės jausmą, skatiną saviraišką. Gyvūnas teigiamai veikia vaikus,  turinčius įvairių – tiek psichologinių, tiek fizinių sutrikimų. Užsiėmimo  tikslas – padėti jiems perlipti tą kontakto barjerą, suteikti vaikui geras emocijas, sukurti ryšį tarp šuns ir vaiko. Mokiniai noriai glostė ir šukavo  gyvūną, klausė, kaip plaka šunelio širdelė. Po  užsiėmimų aplankė mini zoologijos sodą ir Katinų muziejų.

Tikimės , kad šie užsiėmimai padės mokiniams labiau pasitikėti savimi, būti aktyviems ir sužinoti vis daugiau, įvairių sveikatos stiprinimo būdų.

VSPS A. Džiugelytė

Nepamirškite padėkoti autoriui