Edukacinis projektas „Kino buso dirbtuvės“ mūsų gimnazijoje

  • Paskelbė : Lina Kazakaitienė
  • Paskelbta: 2021-10-29
  • Kategorija: Renginiai

Spalio 24-ąją mūsų gimnazijos vienuoliktokai turėjo unikalią galimybę sudalyvauti kino edukacijos projekte „Kino buso dirbtuvės“.

Mokiniai dirbo kartu su jaunosios kartos kino režisieriais Marat Sargsyan ir Andriumi Blaževičiumi, kurių režisuoti filmai yra ne tik sulaukę didelio susidomėjimo Lietuvoje, bet ir pelnę daugybę apdovanojimų užsienio kino festivaliuose.

Edukatoriai suteikė žinių ne tik apie kiną, bet ir skatino ieškoti idėjų, filmuoti, montuoti. Dirbtuvių metu kartu sukūrė kelis filmukus. Gimnazistai net  patys nesitikėjo, kad toks įdomus bus galutinis rezultatas.

Mokiniai liko sužavėti bendravimu su režisieriais. „Labai draugiški, linksmi, moka subtiliai pajuokauti ir paaiškinti klaidas“ – dalinosi įspūdžiais vienuoliktokai.

Tai puikus projektas, kurio pagrindinis tikslas yra ugdyti vaikų raštingumą kino ir media srityje, pasiūlant įdomius ir kūrybiškumą skatinančius mokymosi metodus.

Atsižvelgiant į šiuolaikinio skaitmeninio pasaulio kuriamą nuolatinį informacijos srautą, labai svarbu ugdyti vaikų ir jaunimo kritinį mąstymą. Kadangi kinas ir bendrai vaizdinė informacija yra didelė šiuolaikinės kultūros dalis, svarbu mokyti vaikus suvokti šios informacijos kūrimo procesą ir nepasiklysti atsirenkant informaciją. Judančių vaizdų kūrimas yra vienas iš būdų padėti jiems tai suprasti. Buvimas „kitapus ekrano“ – iš pirmo žvilgsnio žaismingoje aplinkoje – suteikia patrauklų mokymosi metodą, tampant aktyviais medijų naudotojais.

Neformaliojo švietimo organizatorė Lina Kazakaitienė

Projektą finansuoja:

LIETUVOS KULTŪROS TARYBA

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos