Mokymų ciklas „Tvari mityba“

  • Paskelbė : Lina Kazakaitienė
  • Paskelbta: 2023-02-21
  • Kategorija: Sveika mokykla

Daug girdime apie sveikatai palankią mitybą, tačiau mityba turėtų būti ne tik sveika, bet ir tvari.

Tvari mityba tausoja gamtą, maisto resursus bei mažina maisto švaistymą. Reikšmingiausi šios mitybos koncepcijos principai yra šie: pirmenybę teikti augaliniam maistui ir neperdirbtiems maisto produktams, daugiau tiekti ir vartoti regioninius, sezoninius ir ekologiškus maisto produktus.

Nešvaistyti maisto, jį gerbti bei tausoti mokomi ir patys mažiausieji.

Vasario mėnesį pagal parengtą Žemės ūkio ministerijos metodinę medžiagą 1-4 klasių mokiniams buvo vykdomas mokymų ciklas  „Gerai daryk – maistą taupyk!“.

 Sveikatos specialistė mokiniams paaiškino, kodėl svarbu tausoti maistą, kiek daug išteklių reikalauja maisto gamyba.  Mokymų metu vaikai išklausė pamokančią istoriją, susipažino su jos herojais, atliko praktinę užduotį.

Su mokiniais aptarėme dėl ko mokykloje įdiegtas „švediško stalo“ principas. Taip pat išsiaiškinome, kodėl svarbu įsidėti į lėkštę tiek maisto, kiek galėtum jo suvalgyti.

Nuolatiniai aktyvūs užsiėmimai – mokymai padeda vaikams geriau suprasti maisto vartojimo kultūrą ir švaistymo problemos esmę. Šios temos mokymų ciklas bus tęsiamas ir toliau.

 Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Aušra Džiugelytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos