Sportuojame linksmai

  • Paskelbė : Lina Kazakaitienė
  • Paskelbta: 2024-06-05
  • Kategorija: Sveika mokykla

Sporto nauda kūnui ir sveikatai yra nenuginčijama. Sporto dėka organizmas išskiria endorfinus, mažina stresą, suteikia energijos ir apskritai leidžia gerai jaustis. Skatinant fizinį aktyvumą, baigiantis mokslo metams, jau kelintus metus, birželio mėnesį,  Krekenavos Mykolo Antanaičio gimnazijoje organizuojama sporto šventė. Šiemet nusprendėme sportuoti linksmai. Birželio 4 dieną visi susirinkome į mokyklos stadioną  šventės atidarymui. Gimnazijos direktorius Vaidas Pocius dalyviams ir svečiams tarė sveikinimo žodį ir paskelbė šventės pradžią bei jos raktinį žodį „linksmai“.  Renginį pradėjome garbės rato apibėgimu nešant gimnazijos ir sveikatą stiprinančių mokyklų vėliavas. Jas nešti garbė atiteko gimnazijos sportininkams, pasiekusiems gerų rezultatų sporto varžybose tai: Domas Juknevičius, Paulius Barauskas, Austėja Jučaitė, Ivona Banevičiūtė, Liepa Kelertaitė ir Lauryna Grybytė.

Po to sporto stoteles paskirstėme pagal mokinių amžių. Pradinių klasių mokiniai savo veiklas pradėjo „Zumbos“ ritmu. Kitus užsiėmimus  pravedė „Sporto idėjos“ lektoriai – treneriai: Stasys, Urtė ir Daina. Mokiniai  savo jėgas galėjo  išbandyti naujose veiklose: karate- savigynos, stuburo stiprinimo treniruotėje bei fizinių pratimų programoje „Linksmosios pėdutės”.

5-11 klasių mokiniai žaidė kvadratą, tinklinį, varžėsi virvės traukimo rungtyje, ieškojo išėjimo orientavimosi  labirinte. Šventės kulminaciją vainikavo „Draugystės gyvatėlė“ ir skanioji košė.

Renginį organizavo neformaliojo ugdymo organizatorė Lina, visuomenės sveikatos specialistė Aušra ir kūno kultūros mokytojai Vytautas ir Sigita. Dėkojame Panevėžio rajono visuomenės sveikatos biurui už suteiktą galimybę pradinukams susipažinti su naujomis sporto formomis.

Didelė dalis suaugusių žmonių dirba sėdima darbą, gyvena sėsliau nei anksčiau, o vaikai daug laiko praleidžia sėdėdami prie kompiuterio ar televizoriaus ir mokyklos suole. Kad toks gyvenimo būdas neigiamai nepaveiktų fizinės ir psichinės sveikatos, labai svarbus išlikti reguliariai fiziškai aktyviems. Visada prisiminkite, kad sportas - širdies, raumenų, kaulų, sąnarių ir smegenų gydytojas.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Aušra Džiugelytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas