Šių įvykių pamiršti negalima

  • Paskelbė : Lina Kazakaitienė
  • Paskelbta: 2022-06-16
  • Kategorija: Renginiai

Netradicinio ugdymo diena Birželio 14-oji –Gedulo ir Vilties diena.

Šiai dienai paminėti gimnazijos 5-11 klasių mokiniai dalyvavo edukacinėse veiklose Ustronėje ir Vadaktėliuose. 8-10 klasių mokiniai vyko į Vadaktėlius ir, išklausę muziejininko Audriaus Daukšos pasakojimus,  susipažino su Vadaktėlių bažnyčia, žymiais žmonėmis, gyvenusiais Vadaktėliuose ir palaidotais kapinėse. Mokiniai išgirdo šio krašto knygnešių istoriją. Aplankė jų kapus. Po to su Audrium ir mokytojom Sandra, Sigita, Vilhelmina ir Ingrida žygiavo į Ustronę, kur tuo metu vyko 5-7 klasių veiklos.

Ustronėje susirinkę 5-7 klasių mokiniai gilinosi į tremties istorija. Mokiniai skaitė tekstus, nagrinėjo istorinius šaltinius, atliko praktines užduotis. Žinių apibendrinimui visi padarė kryžiažodį, kurį paruošė 9 klasės mokinė Austėja. Penktokai su mokytojomis Dainora ir Rasa paruošė kryžius ir trispalves vėliavėles - gedulo ir vilties simbolius. Septintokai su mokytojomis Daiva, Raimonda konstravo gyvulinių vagonų ešaloną - tremties simbolio maketą. Šeštokai su mokytojomis Laura ir Daiva nupiešė ir suklijavo du tremties paveikslus. Vienuoliktokai su mokytoja Aukse surinko ir pristatė tremties istorijos statistinę medžiagą.

Atžygiavus vyresniems gimnazistams, jaunieji papasakojo, ką jie sužinojo apie tremtį, pasidalino savo mintimis apie šią, mūsų tautą ištikusią tragediją, ir pristatė savo padarytas praktines užduotis. Devintokai su soliste Neringa ir dešimtokai, akomponuojami akordionisto Dominyko, padainavo tremtinių dainas. Šeštokas Lukas rūpinosi renginio įgarsinimu.

Po atlikto darbo laukė gardi grikių košė (ačiū gimnazijos virėjoms), atvežta ūkvedžio Kęstučio, garuojanti ir žolelių arbata, kurią virė mokytojas Kęstutis. Košė suteikė jėgų atlikti paskutinei šios dienos užduočiai - pėsčiųjų žygiui Ustronė –Krekenava.

Netradicinę ugdymo dieną organizavo istorijos mokytoja Rūta su devintokėmis, gimtinės pažinimo būrelio merginomis - Austėja, Auguste, Kornelija, Ermina ir Rugile. Koordinavo ir rūpinosi visais techniniais dalykais neformaliojo švietimo organizatorė Lina.

Istorijos mokytoja metodininkė Rūta

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos