Teatro iššūkis patyčioms

Š. m. spalio 21 d. 2-3 klasių moksleiviai dalyvavo projekto „Teatro iššūkis patyčioms: meno pagalba stiprinkime moksleivių sąmoningumą“ veikose, kuriomis siekiama, kad vaikai atrastų daugiau motyvacijos ne tik nesityčioti, bet ir atpažinti patyčias bei užkirsti joms kelią, o jei patiria patyčias, išdrįstų pasikalbėti apie tai su suaugusiaisiais – nes tik aktyviai ir nuosekliai reaguojant gal pavyks Lietuvai atsikratyti patyčių lyderės Europoje titulo (jau daugelį metų nustatomo PSO apklausomis) ir stiprinti tolerancijos kultūrą.

Aktorius Paulius Čižiniauskas ir Giedrė Bacevičiūtė sujungdami scenos ir literatūros meną bei diskusiją su moksleiviais, stiprino mokinių suvokimą, kad patyčios yra visiems skausmingos ir žalingos ˗ tiems vaikams, iš kurių tyčiojamasi, tiek tiems, kurie tyčiojasi (anot tyrimų, pastarieji dažnai tai daro dėl to, kad patys mato ar patiria patyčias namuose, turi daug sukaupto pykčio ir nuoskaudų, arba menkindami kitus atranda būdą kompensuoti žemą savo savivertę ir pan.). 

Tikimės, kad šie projekto užsiėmimai ne paskutiniai, nes tai ne tik kūrybinis būdas su moksleiviais aptarti patyčių problemą, siekiant keisti jų elgesį, bet ir priemonė žadinti interesą teatro menui bei literatūrai. 

 Organizatorius/vykdytojas: teatras "Cezario grupė" (http://www.cezariogrupe.lt).

Projektui lėšų skyrė - Panevėžio rajono savivaldybė.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos