Akrobatinė joga sveikatai

  • Paskelbė : Lina Kazakaitienė
  • Paskelbta: 2023-01-16
  • Kategorija: Sveika mokykla

Kas yra AcroYoga? Tai joga, kuri susideda iš subalansuotų jogos, akrobatikos pratimų ir gydymo meno.

Ši sporto šaka pakankamai nauja ir pradėta praktikuoti 2006 metais Kalifornijoje. 

Šis filosofijos mokymas skatina žodinį bendradarbiavimą, pasitikėjimą vienas kitu, nes pratimai atliekami poroje. Akrobatiniai pratimai padeda stiprinti kūno raumenis: kojų, rankų ir krūtinės. Atpalaiduoja kūną, stiprina ištvermę ir gerina atmintį, padeda priimti greitus sprendimus ir įveikti savo baimę nukristi. Jogos dvasinė disciplina padeda pailsėti fiziškai bei psichologiškai, nusiraminti, kartu lavinti kūną ir siekti proto aiškumo.

Sausio 16 dieną Krekenavos Mykolo Antanaičio gimnazijos 7 ir 12 klasės mokiniai turėjo galimybę susipažinti su šia sporto šaka ir sudalyvauti kitokioje kūno kultūros pamokoje. Mokiniai galėjo pabandyti atlikti kėdės, banginio, skrendančio paukščio ir kitas pozas. Užsiėmimą vedė Akro jogos treneris Regimantas, o jam asistavo buvusi gimnazijos mokinė Lina Mitrikaitė, kuri taip pat praktikuoja šią sporto šaką.

Gyvenimas nestovi vietoje, jis įvairiaspalvis, todėl skatiname ir siūlome  mokiniams naujas sveikos gyvensenos idėjas, įvairius metodus, padedančius stiprinti sveikatą.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Aušra Džiugelytė

Neformaliojo ugdymo organizatorė Lina Kazakaitienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos