Vaikų sveikatai palanki ugdymos(si) aplinka: „klasė be sienų“

  • Paskelbė : Lina Kazakaitienė
  • Paskelbta: 2023-12-10
  • Kategorija: Sveika mokykla

Visus metus, mes, kaip Sveikatą stiprinantį mokykla, vykdėme įvairias veiklas. IV ketvirtį dalijomės gerąja patirtimi tema „Vaikų sveikatai palanki ugdymosi aplinka: mokykla be sienų“ 

Mokymosi procesą perkeldami už mokyklos ribų, suteikiame mokiniams galimybę įgyti įvairesnės patirties, būti mokomiems įvairesnių žmonių ir susieti mokymąsi su savo interesais.

Tuos pačius principus taikome ir sveikatos ugdyme.

Jau keletą metų iš eilės pradinių klasių mokiniai mokosi plaukimo įgūdžių miesto baseine. Projekto „Mokausi plaukti“, kuri finansuoja rajono savivaldybė, dėka, pusantro  mėnesio fizinio lavinimo pamokas veda plaukimo trenerė Panevėžio basine. Po šių užsiėmimų beveik 100 procentų mokinių susiformuoja plaukimo įgūdį.

Taip pat kasmet rašome projektą, kurio dėka pasiūlome mokiniams įvairių integruoto ugdymo sveikatinimo užsiėmimų kitose erdvėse. Tai ir arklių, druskų bei vandens terapiją Birštone, drugelių terapiją Kauno botanikos sode.

Siekiant didesnio fizinio aktyvumo, ieškome naujų vietų ir formų. Puiki nuotaika ir didelis fizinis krūvis žaidžiant futbolą burbuluose, laipiojant ant sienų Kauno laipiojimo centre, plaukiant baidarėmis Nevėžio upe.

Bendradarbiaudami su Krekenavos  regioniniu parku, organizuojame pamokas miške, Nevėžio pakrantėje. Čia stipriname ne tik fizinę, bet ir psichinę sveikatą.

Fizinis aktyvumas + skaitmeninės technologijos = didžiulė motyvacija ir gera nuotaika. Visą tai vaikai patyrė interaktyvių atrakcijų, instaliacijų, bei projekcijų erdvėje Kauno daugialypės terpės parke.

Visi šie užsiėmimai užtikrina gerą mokinių savijautą, įtraukia partnerius į sveikatą stiprinančias veiklas, ugdo sveikatos kompetenciją.

Lina Kazakaitienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas