Rūpinamės dantukų sveikata

  • Paskelbė : Lina Kazakaitienė
  • Paskelbta: 2023-05-11
  • Kategorija: Sveika mokykla

Krekenavos Mykolo Antanaičio gimnazijoje balandžio 18 dieną apsilankė Mažosios Medicinos Mokyklos lektorės Rolanda ir Kotryna. Interaktyvioje edukacijoje dalyvavo 7 klasės mokiniai. Jos metu susipažino su taisyklinga burnos higiena, dantų ligomis, žaidimo būdu išbandė dantų plombavimą. Gyvai pamatė kokias priemones naudoja burnos higienistas. Susipažino su dantų ir burnos dalimis, dantų pavadinimais. Ypač lektorės akcentavo teisingos dantų priežiūros ir mitybos įpročių svarbą. Užsiėmimo metu mokiniai ne tik teoriškai papildė savo žinių bagažą, bet taip pat atliko praktines užduotis, žaidė žaidimus, kurie skatina geresnį žinių pasisavinimą.

Gegužės 4 dieną 2 klasės mokiniai dalyvavo užsiėmime „Mėgaukis sveika šypsena“. Sveikatos specialistė papasakojo pamokančią Tomuko istoriją, kuri leido suprasti kaip svarbu kuo ilgiau išlaikyti sveikus dantis. Nors  antrokai, apie dantų priežiūrą žinių turi, tačiau dažnai pamiršta juos išsivalyti, ne visi valo tarpdančius, neskalauja burnos po valgio ar užkandžiavimo. Tad užsiėmimo metu, dar kartą pakartojome teisingos burnos priežiūros taisykles, prisiminėme dantų valymo laiką, trukmę ir kokius maisto produktus dažniausiai reikėtų vartoti, kad nepakenktų dantims. Aptarėme kokias priemones būtina naudoti dantų švarai palaikyti. Veiklos pabaigoje sudalyvavo mini viktorinoje. Mokiniams padalintos atmintinės apie tinkamą dantų higieną.

Gera burnos sveikata leidžia labiau pasitikėti savimi, suteikia gyvenimo gerovę, gebėjimą lengviau bendrauti, dirbti be skausmo ir  nejausti diskomforto, todėl ja reikia rūpintis nuolatos nuo pat ankstyvos vaikystės iki gilios senatvės. Tinkamus burnos higienos įpročius privalu formuoti nuo mažens, o pirmiausia už tai turi būti atsakinga šeima ir šalia esančių suaugusiųjų pavyzdys.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Aušra Džiugelytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos